Hari & Fat Sons ‘Songs For Bad Weather’ – sisačka americana

Sisački bend Hari & Fat Sons nakon prošlogodišnjeg dugosvirajućeg albuma ‘Green Line – Red Line’ nabijaju diskografski tempo. Početkom godine objavili su EP ‘Songs For Bad Weather’.

Hari & Fat Sons 'Songs For Bad Weather'
Hari & Fat Sons ‘Songs For Bad Weather’

Haris Ćehić koji stoji iza benda Hari & Fat Sons je za novi EP proširio društvo te ugostio solidni cool tim domaće glazbene scene. Dinko Tomljanović iz The Bambi Molestersa uhvatio se lap steel gitare (nakon što je s istim instrumentom gostovao i riječkim My Buddy Moose, očigledno je da je Dinku to omiljeni ‘gostujući’ instrument), talentirani Mark Mrakovčić zasvirao je klavir i drum kick, pridružio se i ‘multipraktični’ Ante Prgin Surka, a među spomenutima su još Dinko Lupis, Jasenko Horvat, Mario Egić i Stanislav Kovačević.

Već ti podaci ukazuju kako Ćehić ozbiljno teži dizanju letvice kvalitete, ali na sreću ne upada u zamku pretencioznosti u kojoj se obično gubi glavna nit vodilja. Dapače, isti je to, već prepoznatljivi izričaj grupe koja kroz tradicionalni rock instrumentarij radi svojevrsnu terapiju zvukom, samo ovog puta lijepo obogaćen novim zvukovljem koje udahnjuje jače nijanse americane u odnosu na prethodno izdanje.

Prva „Who I Want To Be“ začinjena je ‘raštimanim’ honky tonk pianom, a za narednu „Whale“ je pomalo šteta što se već na njoj nije uključio Tomljanović s lap steelom obzirom koliko je podatna za to u svom umjerenom country tempu. „Basswood Boulevard“, inače prvi instrumental na EP-iju dobro priprema teren za „Summertime“ ujedno i najkvalitetniji i najzaokruženiji komad na izdanju. „The Next Dream“ i odjavni instrumental „Falling Leaves“ su i posljednji dokaz kako su Hari & Fat Sons sjetom počeli ‘bojiti’ optimizam koji su imali na „Green Line – Red Line“, ali i ta nijansa im dobro stoji.

I naravno „Songs For Bad Weather“ mogu se konzumirati i u sunčanim danima. Treba još napomenuti kako će se Hari i društvo uživo predstaviti u petak 15. svibnja u zagrebačkom Ksetu gdje će uslijediti koncertna promocija EP-ija u sklopu rođendanske proslave portala Terapija.net.

Ocjena: 8/10

(Samizdat, 2015.)

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Recenzija

Idi na Vrh
X