‘Prototype’ – Viktoria Modesta donosi ‘trend budućnosti’ u pop svijet

Pjesma ‘Prototype’ i posebice visoko budžetni i visoko stilizirani video pjevačice Viktorije Modeste iz korijena mijenja svjetonazore koji vladaju u pop glazbi, kao i poglede na potrebite osobe.

Viktoria Modesta 'Prototype'
Viktoria Modesta ‘Prototype’

26-godišnja britanska pjevačica Viktoria Modesta Moskalova svoje je djetinjstvo provela po bolnicama zbog problema s lijevom nogom. 2007. odlučila se na amputaciju potkoljenice, upravo zbog toga što sebe nije željela doživljati kao osobu s invaliditetom. Potpuno se posvetila modi i glazbi. „Nikad se nisam osjećala ugodno u tome da mislim da sam potrebita osoba. To me inspiriralo da izazovem staromodne poglede i kreiram platformu u pop kulturi među umjetnicima i sceni za koju oduvijek znam da joj pripadam. Vrijeme o dosadnoj etičkoj diskusiji o potrebitosti je završena. Samo kroz osjećaje divljenja, aspiracije, znatiželje i ljubomore mi možemo ići prema naprijed“, tvrdi Modesta.

Na Paraolimpijskim igrama 2012. u Londonu privukla je pažnju svojim nastupom, a tome je prethodilo to da se 2010. našla na listi Evo Music Roomsa na Channel 4-u među 10 najboljih britanskih glazbenika koji još uvijek nemaju diskografski ugovor.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jA8inmHhx8c[/youtube]

Channel 4 se 12. prosinca visoko stiliziranim i skupim video spotom „Prototype“ koji ima sve odlike kratkog filma očigledno odlučio zajedno s Viktoriom Modestom  za siloviti napad na stereotipe o potrebitim osobama. Da se stvari rapidno mijenjaju, svjedoče nagle i pozitivne reakcije i kritike upućene Modesti i njenom provokativnom video spotu i na sam ustroj uvriježenog doživljavanja ženske seksualnosti tj. forsiranjem ženskog tjelesnog savršenstva. U najkraćem mogućem roku Modesta, koja je antipod jednoj Beyonce, a istovremeno otišla korak dalje u provokativnosti  Lady Gage trenutno se proglašava ženom budućnosti u svom revolucionarnom proboju na pop scenu. Taman kad smo pomislili da je pop svijet postao dosadna baruština ponavljanja dobro poznatih špranci, stvari su se počele mijenjati.

Kakav utjecaj će na svjetonazore pop glazbe imati pojava Viktorije Modeste na sceni, teško je predvidjeti, no bionička pop diva se rađa, a to što radi nema mane u odnosu na sve ostale etablirane pjevačice na svjetskoj sceni.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Tema

Pjevajmo do izbora

Muzika ne dobiva izbore. U to su izgleda podjednako uvjerene sve političke
Idi na Vrh
X