Combichrist u Tvornici kulture – Combichrist vas voli

Norveško-američki electro industrial sastav Combichrist vratio je svoj žestok i mračan zvuk sinoć u Zagreb na jedinom koncertu u okolici u sklopu svoje ‘The We Love Tour’ na kojoj promoviraju svoj posljednji album ‘We Love You’.

Combichrist u Tvornici kulture (Foto: Roberto Pavić)

Ne može se reći da je predgupa William Control posebno zagrijala publiku pred glavni nastup, jer njihov mračni synth pop i nije prouzročio posebno oduševljenje. No, uz njihov nastup i DJ-iranje popratni se program prilično produžio i odgurao nastup Combichrista do 23 sata. No, čekati je vrijedilo jer su glavne zvijezde odradile vrlo dobar i energičan nastup kojim je rijetko tko mogao biti nezadovoljan.

Iako ih se često uspoređuje sa Rammstein, oni na svoje njemačke kolege više podsjećaju izgledom nego zvukom, koji je više elektroničan i žestok, a vokalne su dionice, u nedostatku bolje riječi, metalnije. To sve skupa čini zanimljiv crossover zvuk, koji u kombinaciji sa izvrsnim scenskim nastupom, koji između ostalog uključuje i svjetleće maske, garantira dobar provod voljenoj im zagrebačkoj darkerskoj publici.

Ljubitelji tetovaža, šminke, maski, elektronike i metala svi su redom imali razloga za veselje nakon sasvim sigurno ne posljednjeg druženja sa ekipom koju predvodi Andy LaPlegua, pravim imenom Ole Anders Olsen, te njihovim hitovima poput “Maggots at the Party” ili “This Is My Rifle”.

Čini se da se najgore proveo upravo vaš reporter koji je, na svoju veliku žalost, veći dio koncerta proveo tražeći svoju lisnicu zauvijek izgubljenu u bespućima Tvornice kulture.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X