Led Zeppelin i milijarda izmišljenih dolara

Nije bilo Bransona, milijarde dolara, ugovora ni privatnog aviona. The Mirror je uklonio izmišljenu vijest, oni koji su prepisali od njega – nisu.

Led Zeppelin

Kako je lako zaboraviti na tabloidnu iluziju u kojoj živimo i bez ikakvog vidljivog razloga odlučiti uzeti stvari zdravo za gotovo. Robert Plant valjda odaje dojam „ozbiljne“, stoga danas medijski nezanimljive javne osobe, pa tko bi izmišljao vijesti o njemu?! The Mirror, eto tko bi.

Pjevač Led Zeppelina je, na zgražanje Jimmyja Pagea i Johna Paula Jonesa i Bonhama mlađeg, rasparao ugovor vrijedan prvo pola milijarde, zatim milijardu, a na kraju je kompromisno uglavljena cifra od 800 milijuna dolara. Ugovor mu je u ruke turnuo luckasti milijarder Richard Branson, koji je za te pare zahtijevao 35 koncerata Zeppelina u tri grada, a za tu bi im svrhu posudio i vlastiti avion „The Starship“. U avionu bi iz grada u grad, zajedno s bendom, letjeli i fanovi poprilično dubokog džepa.

Laž od prve do zadnje, koju su u The Mirroru pokušali prikriti majkom svih izvora – „neimenovanim izvorom“. Na vijest su se zakačili svi svjetski mainstream mediji, uključujući i hrvatske, a većina ih u internetskim arhivama i dalje čuva tu vijest, bez obzira što ju je uredništvo Mirrora već eliminiralo s portala.

Robert Plant je na sve imao samo nezainteresirani kratki komentar: „Smeće!“ i nastavio koncertno promovirati solo album „Lullaby and… The Caeseless Roar“. Jedina istina u vezi s Zeppelinina u 2014. jest objavljivanje prvih pet remasteriranih albuma.

Svaku primisao o povratničkoj turneji, Robert Plant odlučno je odbacio još u svibnju u intervjuu Rolling Stoneu. „Takva bi turneja nekim ljudima napunila džepove i predstavljala bi samu srž onoga što prezirem u svijetu stadionskog rocka. Okruženi smo ljudima koji bi najradije zapalili naše duše. Mi nismo džuboks!“, rekao je tada i proširio teoriju: „Znate li zašto su Eaglesi opet na turneji, iako su rekli da više nikad neće? Ne zbog novca, već zato što im je dosadno! A meni nije…“

Što se reuniona Led Zeppelina tiče, koncert iz 2007. u O2 Areni u Londonu ostaje zasad posljednji, ma štogod Mirror idućih dana objavio.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Osvrt

Idi na Vrh
X