Jeff Bridges & The Abiders ‘Live’ – The Dude Abides

Jeff Bridges na albumu uživo sa srcem svira svoje i tuđe pjesme.

Jeff Bridges & The Abiders 'Live'

Nakon fenomenalnih glazbenih izvedbi u ulozi Bad Blakea za koju je osvojio Oscara za najboljeg glumca u filmu „Crazy Heart“, mnogo smo očekivali od ponovne suradnje najvećeg holivudskog kulera Jeffa Bridgesa i producenta T-Bone Burnetta na studijskom albumu koji su objavili 2011. godine. Nažalost, očekivanja su tek djelomično ispunjena, jer je veći dio pjesama bio slabije napisan. Ako se novi album uživo može smatrati popravnim ispitom, Jeff Bridges ga je sasvim sigurno položio.

Razlog tome leži u činjenici da je pogođen pravi omjer pjesama sa svih strana. Tako da sa spomenutog albuma iz 2011. dobivamo neke od boljih pjesama poput tadašnjeg „What A Little Bit of Love Can Do“ i druge poskočice „Maybe I Missed the Point“, ultraspore balade „Slow Boat“ i vesele „Blue Car“. Uvršteni su i najbolji trenuci iz „Crazy Heart“ poput „Fallin’ & Flyin’“, „I Don’t Know“ i „Somebody Else“. Ali najbolji dio albuma su odlične obrade poput „To Live Is To Fly“ Townesa Van Zandta i prekrasne balade Toma Waitsa „Never Let Go“.

Jeff Bridges se već i sam poistovjećuje sa svojom najslavnijom ulogom u karijeri, onom Jefferya „The Dudea“ Lebowskog iz filma braće Coen „The Big Leboski“ iz 1998. i to u tolikoj mjeri da je prema Dudeovoj krilatici „The Dude Abides“ i svoj prateći bend nazvao The Abiders. Osim toga u jednom od najzabavnijih trenutaka albuma odsvira „Lookin’ Out My Back Door“, Dudeovog omiljenog benda Creedence Clearwater Revival uz bojni poklič: „This one’s for the Dude!“

Budući da je Jeff Bridges poznat kao najopuštenija zvijezda na svijetu, uopće ne čudi da i zapisi s njegova koncerta zvuče kao potpuno neopterećena zabava iznimno talentiranog lika koji radi ono što voli. Primjerice, ako bend ne uskoči u pravom trenutku nakon najave jer ne zna o kojoj je pjesmi riječ, Jeff će veselo ponoviti najavu kako bi stvar uspjela. Ako i postoje primjedbe ovom albumu, nezamislivo ih je spominjati, jer zbog njegovog stava i pojave, Jeffu Bridgesu čovjek ne može baš ništa zamjeriti.

Ocjena: 7/10

(Mailboat Records, 2014.)

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Recenzija

Idi na Vrh
X