Podijelili smo ulaznice za koncert Editorsa u Tvornici

Britanska grupa Editors nastupit će u Velikom pogonu Tvornice kulture u četvrtak, 4. rujna 2014. godine. Ravno do dna podijelio je dvije ulaznice.

Editors

Nakon ljetne stanke zagrebačka Tvornica kulture za otvaranje jesenske sezone dovodi pravu alter rock poslasticu. Stari znanci ovdašnje publike, britanski dark indie majstori Editors dolaze u sklopu svoje velike europske turneje na kojoj promoviraju posljednjih studijski album “The Weight Of Your Love”.

Editors su oformljeni 2002. godine u Staffordu u Engleskoj i samo nakon tri godine postojanja lansirani su među nove otočke rock superstarove. Debut album “The Black Room” sa singlovima “Munich”, “Blood” i “Bullets” osigurao im je nominaciju za prestižnu nagradu “Mercury” te slotove na velikim festivalima poput T In The Park, Isle Of Wight, Lollapalooza i Coachella.

Nasljednik “An End Has A Start”, napravljen pod producentskom palicom Jacknife Leeja, svijetlo dana ugledao je dvije godine kasnije sjurivši se ravno na prvo mjesto Britanske top liste albuma. S izdanja je skinuto čak pet singlova (najzapaženiji je bio “Smokers Outside The Hospital Doors”) koji su im, između ostalog, donijeli i prve nastupe na Glastonburyju.

Ipak, najveći uspjeh grupa je polučila trećim albumom – “In This Light And On This Evening” na kojem se nalazi megahit “Papillon”, a koji je službeno objavljen 2009. godine. Nakon nekoliko godina turneja i odlaska Chrisa Urbanowitza bend je objavio četvrti studijski album “The Weight Of Your Love” na čijoj turneji će posjetiti i Hrvatsku.

Na svom “kontu” Editors imaju već tri nastupa u Zagrebu koji su prošli u fenomenalnoj atmosferi pokazavši da je bend sredinom prošlog desetljeća bio jedan od najpopularnijih otočkih bendova kod nas, rame uz rame s Franz Ferdinandom, Arctic Monkeysima ili Bloc Partyjem. Iskustva s tih koncerata, ali i bezbroj turneja i nastupa diljem svijeta Tom Smith, Russell Leetch, Ed Lay, Justin Lockey i Elliot Williams donijet će u Veliki pogon Tvornice kulture u četvrtak 4. rujna.

Kao predgurpa će nastupiti riječka grupe Jonathan. Jonathan su album “Bliss” publici predstavili 19. svibnja kao digitalno izdanje kroz njihovu bandcamp stranicu odakle je dosad skinut u više od 4000 puta. “Bliss” ima ukupno 12 pjesama i od otvarajuće, rastuće “Umbrellas In The Sun” preko punokrvnih, rasplesanih rock bombi “Communicate”, “Maggie”, “Sweat (3am), “School”, “Mama I’m Ready”, “XYZ” i nježne, slojevite “Pictures” do umirujuće, završne “Wicked Games” nema lošu sekundu. Štoviše, Jonathan u 50tak minuta svog impresivnog debija djeluju kao bend koji puca iz svih oružja na vrhuncu kreativne moći. Fantastično odsviran, otpjevan i produciran ovaj album se mirne duše može u potpunosti zavrtiti na većini radija u regiji i šire, a to je danas tako rijetka pojava. Stopama magične “Maggie” krenuo je I drugi singl, “Communicate!”, furiozno, 4 i pol minutno zakucavanje koje je u prvih par dana ekspresno postalo powerplay brojnih radio stanica u državi.

Cijena ulaznice: 150 kuna, dok je cijena na dan koncerta 170 kuna.

Ravno do dna podijelio je dvije ulaznice. Točan odgovor na pitanje: U kojem gradu su osnovani Editors 2002. godine? glasi: Stafford, a po jednu ulaznicu osvojile su Vanja Štalec i Jelena Slavujević. Ovim putem obavještavamo dobitnice da ih ulaznice čekaju na ulazu u Tvornicu na dan koncerta.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X