Tko ide na koncert Discipline kičme u Tvornicu

Nakon malo manje od godinu dana beogradska Disciplin A Kitschme vraća se u Veliki pogon Tvornice kulture u kojem će 26. travnja premijerno predstaviti i novitete u bendu. Ravno do dna podijelio je 2×2 ulaznice.

Disciplin A Kitschme

Kao najavu novog albuma grupa je sredinom prosinca objavila odličan novi singl “Samo Disciplina”. Već iz prve fotografije vidi se da je bend iz tria postao kvartet. Naime, postavi se pridružio Igor Djeke koji svojom usnom harmonikom doprinosi kvalitetnoj buci Kojine družine.

Disciplin A Kitschme ili Disciplina Kičme jedan je od onih bendova čija muzika je preživjela test povijesti puno bolje nego što bi se na prvi pogled pomislilo. Uvijek drugačiji, hrabriji, skloniji rnemogućim fuzijama i po mnogočemu ispred svog vremena Disciplina je odigrala ključnu ulogu u edukaciji generacija pokazavši im kako kreativnost nema granica kad imate široke poglede.

U knjizi “Yu 100: Najbolji albumi jugoslovenske rok I pop muzike”nalaze se sva tri Kojina remek djela nastala do raspada države, “Sviđa mi se da ti ne bude prijatno”, “Zeleni Zub na planeti dosade” I “Svi za mnom!”, što je pokazatelj iznimne autorske kvalitete i vizionarstva. Niti albumi u 90-tima nisu bitno zaostajali, ali preklanjski “Uf!” dokazao je da i nakon tri desetljeća na sceni Zeleni Zub nije izgubio oštricu.

Točan odgovor na pitanje: Kako se zove novi član Discipline kičme? glasi: Igor Djeke. Po dvije ulaznice dobili su: Jelena Slavujević i Darko Josip Zrinjan.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X