Tko ide na koncert True Widow i Stonebride

Prvaci žanra stonegaze, hibrida stoner rocka i shoegazea, teksaški trio True Widow u sklopu Europske turneje na kojoj promoviraju svoj izvrstan treći studijski album ‘Circumambulation’ izdan za kultnu alternativnu etiketu Relapse Records dolazi i u Zagreb gdje će 19. travnja premijerno nastupiti u Močvari. Ravno do dna podijelio je 2×1 ulaznicu.

True Widow (Foto: Allison V Smith)

Osnovan krajem 2007. godine True Widow je od samog početka definirao vlastiti stil spore, duboke, teške i cerebralne glazbe pojmom stonegaze. Trio čine Dan Philips na gitari i vokalu koji je ranije djelovao u indie rock orijentiranom bendu Slowride, Nicole Estill na bas gitari i vokalu te Timothy “Slim” Starks na bubnjevima.

Debutni album “True Widow” izdan je 2008. godine, a drugi album “As High As the Highest Heavens and From the Center to the Circumference of the Earth” 2011. godine koji im ujedno osigurava veliku naklonost i publike i glazbene kritike. Početkom iste godine na turnejama otvaraju za Surfer Blood i …And You Will Know Us by the Trail of Dead, kasnije iste godine za Boris i Asobi Seksu, dok su već godinu kasnije otvarali za Kurt Vilea.

Na aktualnom i sada već prošlogodišnjem, trećem studijskom albumu “Circumambulation” izdanom za kultnu alternativnu etiketu Relapse Records, True Widow nastavlja razvijati i definirati svoj unikatan zvuk a sam album definitivno je najozbiljniji album godine, moćan i dubok. Izvrsno neuštimane gitare, distorziran i umoran bas, meki i plemensko-repetitivni bubnjevi Timothy “Slim” Starksa, koji kaže da nije bubnjar, uz dva fantastična shoegaze vokala Dan Phillipsa i Nicole Estill, “Circumambulation” čine najvećim otkrićem prošle godine.

Kombinacija stoner rocka, dronea i shoegazea odnosno stonegaze, iduća je razina oba originalna žanra sumarno – glazba za put i samoću. Jer svi smo ujedno i sami i jedno, na putevima koji se isprepliću.

Stonebride

Stonebride (Zagreb) – Domaće stoner rock snage Stonebride, čija je glazba i čiji su nastupi poput vožnje nadnaravnom autocestom obojanom psihodeličnim reljefima pustinjskih rock i doom teritorija otvoriti će ovu izvrsnu koncertnu večer.

Osnovan 2005. godine, ovaj kvartet nadahnjuje svojom filozofijom, zvukom i predanošću glazbi a od tada do danas postaju neuništivi entitet nastupa uživo. 2006. godine izdaju svoj prvi EP nazvan “Smile & Shine”, 2008. godine debut album “Inner Seasons”, 2011. godine fantastičan “Summon The Waves” a prošle, 2013. godine sudjelovali su i na tribute albumu “Oči u magli – Tribute to Satan Panonski”.

Do sada su nastupali po klubovima i festivalima diljem Europe te dijelili pozornicu s velikanima poput Karma To Burn, Suma, Kyus Lives! i Master Musicians Of Bukkake. Dobrodošli u “alternatrance” stanje uma.

Upad u pretprodaji: 55 kuna, na dan koncerta na blagajni kluba: 70 kuna.

Ravno do dna podijelio je 2×1 ulaznicu. Točan odgovor na pitanje: Iz kojeg grada dolazi bend True Widow? glasi: Iz Dallasa, a po jednu ulaznicu osvojili su: Goran Zrnčić i Igor Naletilić. Dobitnike njihove ulaznice čekaju na blagajni kluba prije koncerta.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X