Dubrovački gitarist snimio singl s McCartneyjem

Doka Z. Kaitner je na singlu ‘Maybe I’m Amazed’ snimio gitaru i bass te je napravio i završni miks.

Doka Z. Kaitner

Doka Z. Kaitner možda i nije prepoznatljivo ime u hrvatskim okvirima, no europske i svjetske pozornice itekako ga znaju i pamte. Gitaru je svirao s globalnim rock velikanima, poput Iana Paicea, Dona Aireyja i Jona Lorda, a u nas je ostavio trag preko kultnog dubrovačkog benda Crna udovica, a potom i u Big Blue, grupe koja se proslavila njegovim pjesmom „Priznaj mi“.

Kaitnerova adresa je zagrebačka, no poslovi su mu uglavnom prekogranični. Zadnja potvrda kvalitete stigla je prije šest mjeseci, kada je dobio priliku odsvirati gitaru na humanitarnom singlu „Maybe I’m Amazed“ Paula McCartneyja. „McCartney je poželio ponovno snimiti tu pjesmu s njegova solo albuma iz 1970. i svu zaradu uplatiti na račun zaklade njegove preminule supruge Linde McCartney. Došao je do bubnjara Bernharda Welza, mog dugogodišnjeg suradnika, a preko njega i do mene“, rekao nam je Doka, koji je na singlu snimio gitaru i bass, a napravio je i završni miks.

McCartney je pjesmu napisao 1969, u vrijeme raspada Beatlesa i posvetio je supruzi Lindi, koja mu je, kako je tada tvrdio, pomogla da prebrodi raspad najslavnije grupe svih vremena. Pjesma je objavljena na njegovu prvijencu „McCartney“ no nikada nije bila službeni singl. Šest godina kasnije snimio ju je sa svojim tadašnjim bendom Wings i tada je skladba ušla u američki top ten.

U sjećanje na suprugu, a za račun njezine zaklade koja se zalaže za prava životinja te je aktivna i u problematici razminiravanja, Paul McCartney odlučio je reizdati singl. „Dobio sam njegove originale vokale, snimio gitaru i bass te sve skupa miksao u svom studiju u Zagrebu. To se sve događalo prije šest mjeseci, a ovih je dana objavljeno da će se pjesma naći na njegovu novom albumu Stay Tuned“, govori Kaitner, nagovješćujući da bi se mogla dogoditi i zajednička koncertna promocija u Londonu i Beču. „Ovo je ostvarenje sna“, kaže Doka Kaitner. „Veće od ovoga za mene ne postoji. McCartney mi je, uz Lennona, heroj iz djetinjstva.“

Dok se ne dogodi i suradnja na pozornici, Doka Z. Kaitner namjerava za inozemno tržište objaviti dva albuma – jedan s pjevačima i pjevačicama s kojima je u dosadašnjoj karijeri surađivao, a drugi instrumentalni. „Albume ću izdati za engleskog izdavača. U Hrvatskoj ne radim ništa, jer to sve manje ima smisla…“

Tekst objavljen u suradnji s portalom Tris.com.hr


Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X