50-minutna verzija ‘Tomorrow Never Knows’ od The Beatlesa u povodu 50. godišnice albuma ‘Revolver’

Andrew Liles, producent, remikser i, kako se sam opisuje na svom Mixcloud profilu, ponekad i član bendova Nurse With Wound i Current 93, povodom 50. godišnjice albuma ‘Revolver’ povećao je i radikalno remiksirao ‘Tomorrow Never Knows’.

The Beatles - Revolver
The Beatles – Revolver

Remiks ove psihodelične pjesme čak je 16 puta duži od originale verzije, i traje kao “Revolver” i pol. Dovoljno je prostrana da u sebe primi cijelu jednu obitelj, kako kaže Liles.

Ovom umjetniku nije prvi put da se igra s poviješću rocka, već je napravio remix “45 Minutes of Black Sabbath by Black Sabbath for 45 Years”, kao i 70-minutni Motörhead tribute “Overkill Overkilled by Overkill”.

Liles je ovim povodom napisao: “Revolver će 5. kolovoza 2016. napuniti 50 godina. Revolver je vjerojatno prvi mainstream pop album koji je istraživao ezoterične teme, egzotične instrumente i studio iskoristio da kreira i snimi dotad nezamislive zvukove drugih svjetova. To je album koji je preispisao pravila i postavio temelje audioskopskim kozmonautima poput mene da otputuju dublje u neistražene univerzume zvuka. Moramo zahvaliti fantastičnoj petorki (ne zaboravimo Georgea Martina) što su nam otvorili nove mogućnosti i druge dimenzije. Bez njihove inovacije svijet zvuka bio bi neusporedivo bezbojniji.

Prepustite se praznini, isključite um, opustite se i lebdite niz struju s mojom nemoguće produženom, psihodeličnom, napušenom adaptacijom “Tomorrow Never Knows”. I ne zaboravite pritisnuti “repeat” prije nego vam se osjetila upadnu u točku nedimenzionalne, savršene mentalne praznine. “

Originalna verzija “Tomorrow Never Knows” inspirirana je knjigom Timothyja Learyja “Psihodelično iskustvo: Priručnik baziran na Tibetanskoj knjizi mrtvih”.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh